zelenskiy-zayaviv-scho-nadali-chekaye-pidtrimki-dzhonsona-pislya-yogo-vidstavki

Зеленський заявив, що надалі чекає підтримки Джонсона після його відставки

 • 152899 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Під час свого вечірнього звернення до українців Володимир Зеленський розповів, що говорив сьогодні із Борисом Джонсоном сподіваючись, що після відставки британець не залишає політичну діяльність і ще продовжить підтримувати Україну. Про це інформує УНН.

Деталі

Сьогодні у Сполученому Королівстві відбувся фінал виборів на крісло премʼєр-міністра. Новообраною головою британського уряду стала Ліз Трасс. Її попередником був великий друг України — Борис Джонсон, який від сьогодні офіційно залишив пост премʼєра.

Під час звернення Президент України повідомив, що мав телефонну розмову із Борисом Джонсоном.

Цитата

"З перших хвилин російської повномасштабної війни проти України та Європи Борис був з нами. Його першим і найважливішим запитанням завжди було: як іще можна допомогти?" — сказав Зеленський.

Глава держави підкреслив, що і до 24 лютого відчувалося, що Британія разом з Україною. За кілька років вдалося вивести українсько-британські відносини на найвищий рівень за весь час української незалежності.

Було підписано Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.

"Ми зробили дуже багато для посилення зв’язків між нашими суспільствами – економічних, соціальних, культурних. Ми започаткували програму оновлення українського флоту. І зараз, у час повномасштабної війни, домовилися про конкретну участь Британії у програмі відбудови України після бойових дій", — зазначив Президент.

Нагадаємо

Голова британського МЗС Ліз Трасс стає наступним прем'єр-міністром Великої Британії після того, як виграла у Ріші Сунака в боротьбі за крісло наступника Бориса Джонсона.

Українські Національні Новини

Політика