zelenskiy-zayaviv-scho-ukrayina-de-fakto-vzhe-stala-chastinoyu-yes

Зеленський заявив, що Україна де-факто вже стала частиною ЄС

 • 86425 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Україна де-факто вже стала частиною Європейського Союзу. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час промови в палаті депутатів Люксембургу, передає УНН.

Цитата

"Маємо показати, що європейська єдність переважає будь-які сумніви у здатності Європи захищати свої цінності. Україна де-факто вже стала частиною Європейського Союзу. Ми вже співпрацюємо як на двосторонньому рівні, так і на рівні ЄС у масштабі, який відповідає повноправному членству. Що може довести це краще, ніж те, що ми захищаємо одне одного?" - сказав Зеленський.

Деталі

Президент вірить, що Люксембург, як одна із засновниць об'єднаної Європи, підтримає спочатку кандидатство для України, а згодом і членство у Європейському Союзі.

"Впевнений, що ваші фахівці та компанії долучаться до проекту відбудови України після війни. І це буде наймасштабніший економічний проект у Європі для нашого покоління", - додав Зеленський.

Окрім того, Зеленський запросив до Києва премʼєр-міністра Люксембургу.

"Пане премʼєр-міністре! Я запрошую вас відвідати нашу столицю, Київ, щоб ми могли в деталях обговорити нашу подальшу співпрацю. Будемо раді почути й ваш виступ у нашому парламенті – у Верховній Раді України", - сказав Зеленський.

Доповнення

У Міністерстві закордонних справ Франції повідомили, що запит України на вступ до ЄС розглянуть вже у червні.

9 травня Україна офіційно передала Європейській комісії фінальну частину опитувальника, необхідну для оцінки готовності України до набуття статусу кандидата на членство в ЄС. Відтак, технічна частина процесу зі сторони України завершена і м’яч перебуває на боці Європейського Союзу.

Українські Національні Новини

Політика