zelenskiy-zayaviv-scho-ukrayina-khoche-otrimati-zaproshennya-v-nato

Зеленський заявив, що Україна хоче отримати запрошення в НАТО

 • 1020751 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче отримати запрошення в НАТО. Про це він сказав під час спільної пресконференції зі своїм фінським колегою Саулі Нііністьо, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Найкраща гарантія безпеки для України, ми про це говоримо велику кількість років, говоримо й хотіли б, й показували своїми діями. У нас це навіть є в Конституції нашої держави й геополітичний напрямок, який обраний нашим народом. Тому найкращі й найпотужніші гарантії – це членство в НАТО», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що поки йде війна Україна не буде в НАТО, й в Києві це чітко усвідомлюють.

«Але ми б хотіли, щоб окрім відкритих дверей партнери на зустріч нам робили також якісь потужні кроки, які б мотивували українське суспільство, що це не тільки відкриті двері, не тільки щось таке в майбутньому. Ми б хотіли підтримку сьогодні. Й сьогодні політичну підтримку в цьому напрямку, ми хочемо, щоб було запрошення для України. А на цьому шляху поки у нас йде війна нам потрібні гарантії безпеки. Сьогодні, сьогоднішнього часу, поки ми ще не в НАТО», - розповів Зеленський.

Він додав, що в будь-якому випадку ціль України мати повноправне членство в Альянсі.

Доповнення

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявляв, що Україна хоче отримати політичний сигнал, який уже сьогодні чітко закріпить її майбутнє в НАТО.

Членство України у НАТО залежить від чотирьох країн Альянсу, заявив в міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, додавши, що цю проблему згодом буде вирішено.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський прибуде з візитом до Берліна 13 травня - Tagesspiegel

     • 999635 переглядiв