zelenskiy-zayaviv-scho-ukrayina-zdatna-vplinuti-na-zmitsnennya-stabilnosti-ta-bezpeki-na-yevropeyskomu-kontinenti

Зеленський заявив, що Україна здатна вплинути на зміцнення стабільності та безпеки на Європейському континенті

 • 15901 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Україна спроможна зробити внесок у зміцнення стабільності та безпеки на Європейському континенті: брати участь у місіях, військових та безпекових проектах ЄС, ініціативах, спрямованих на боротьбу з інформаційними та гібридними загрозами, дезінформацією. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму виступі під час відеоконференції лідерів Східного партнерства, передає УНН.

Так, основними цілями Східного партнерства Зеленський назвав зміцнення демократії, впровадження реформ, верховенство права, повагу до прав і свобод людини.

"На мою думку, Європейський Союз ще не використав повною мірою свій потенціал задля безпеки на Європейському континенті", – зауважив Президент України.

Зеленський нагадав, що розмір окупованої української території та кількість українських громадян, які опинилися там, дорівнюють площі та населенню деяких країн Європейського Союзу.

"Знаю, вважається, що Східне партнерство не є інструментом для врегулювання конфліктів. Водночас ми не можемо дозволити зовнішнім гравцям надалі дестабілізувати ситуацію в регіоні та створювати нові й нові гарячі точки", – сказав Президент.

На його думку, виникнення конфліктів на територіях партнерів зовсім не означає, що соціально-економічні та безпекові проблеми не можуть перекинутися на країни Євросоюзу.

"Україна здатна робити внесок у зміцнення стабільності та безпеки в регіоні: брати участь у місіях, військових та безпекових проектах ЄС, ініціативах, спрямованих на боротьбу з інформаційними та гібридними загрозами, дезінформацією тощо", – підкреслив Президент.

Зеленський зазначив, що свідченням цього стало надання Україні статусу партнера розширених можливостей НАТО.

Нагадаємо, що Зеленський на саміті “Східного партнерства” наголосив - Україна вимагає повноправного членства в ЄС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Названо виробника курятини "Без антибіотиків"

     • 26316 переглядiв