zelenskiy-zayaviv-scho-yomu-proponuvali-evakuyuvati-lyudey-za-rik-do-vtorgnennya

Зеленський заявив, що йому пропонували евакуювати людей за рік до вторгнення

 • 378375 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні пропонували евакуювати людей та рити окопи ще рік тому. Про це він повідомив в інтерв'ю нідерландському виданню Nieuwsuur, передає УНН.

Цитата

"Наша країна готувалась, ми знали, що це ( повномасштабне вторгнення – ред.) може бути в будь-який момент. Шлях, який був чи пропонувався нам – це бити у дзвони, рити окопи, вивозити людей із держави, й це потрібно було робити за рік до вторгнення, я вважаю, що був не правильний, тому що сіяти паніку в нашому суспільстві не треба, бо все це вдарить по фінансовій ситуації, по бюджету й економіці", - розповів Зеленський.

Деталі

На його думку, були дуже високі ризики, якби ці всі заходи було реалізовано завчасно, й за словами Зеленського, української економіки уже б не існувало.

Зеленський запевнив,що українські військові готувалися до вторгнення.

"Армія була готова, вона це показала", - сказав він.

Доповнення

Раніше Зеленський коментував питання підготовки України до повномасштабного вторгнення рф на підставі інформації розвідок різних держав. Президент заявив, що кінцевого сценарію того, як розгортатимуться події ніхто не знав і додав, що Україна вела відповідну підготовку.

Українські Національні Новини

Політика