zelenskiy-zminiv-sklad-rnbo-zaminiv-avakova-na-monastirskogo

Зеленський змінив склад РНБО - замінив Авакова на Монастирського

 • 19709 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський змінив склад Ради національної безпеки і оборони України - вивів зі складу Арсена Авакова, який пішов у відставку з поста міністра внутрішніх справ України, і завів на його місце нового главу МВС Дениса Монастирського, передає УНН.

Як повідомили в Офісі Президента, Зеленський сьогодні підписав указ №298/2021 "Про зміни у складі Ради національної безпеки і оборони України".

Цитата

"... увести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України Монастирського Дениса Анатолійовича — міністра внутрішніх справ України;

вивести зі складу Ради національної безпеки і оборони України Арсена Авакова", - йдеться у документі.

Додамо

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо

Верховна Рада 16 липня підтримала кандидатуру Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ.

Кандидатуру Монастирського вніс на розгляд парламенту прем’єр-міністр Денис Шмигаль, але раніше кандидатуру Монастирського запропонував Президент України.

Що було раніше

15 липня Верховна Рада підтримала відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. “За” проголосували 291 нардеп. Аваков перед парламентарями не виступав.

Президент України Володимир Зеленський запропонував нардепа Дениса Монастирського на посаду голови МВС. “Слуги народу” підтримали. Цю кандидатуру уже внесено до ВР.

Українські Національні Новини

Політика