zelenskiy-zustrivsya-z-delegatsiyeyu-kongresu-ssha

Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США

 • 175476 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Сьогодні президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу США Майком Тернером, Джеймсом Хаймсом та Еріком Сволвелом, які прибули з офіційним візитом у Київ, пише УНН із посиланням на Facebook глави держави.

Цитата

“Вітаю у Києві членів Палати представників Конгресу США Майка Тернера, Джеймса Хаймса та Еріка Сволвела. Ваш візит у цей час – це сміливий крок, який свідчить про потужну двопалатну та двопартійну підтримку України. І підтверджує, що Сполучені Штати – наш стратегічний партнер”, – написав Зеленський.

Деталі

Президент повідомив, що сторони обговорили ситуацію на передовій, підготовку України до зими, необхідність відбудовувати енергетичну інфраструктуру, яку пошкодили російські війська, посилення санкцій проти росії, першочергові потреби ЗСУ.

"Важливо, щоб Україна отримала системи ППО у необхідній кількості для створення "повітряного щита",  – додав Зеленський.

Нагадаємо

У США заявили, що враховуватимуть використання росією дронів-камікадзе під час ухвалення майбутніх рішень про допомогу Україні.

Зокрема, президент Джо Байден й американські високопосадовці дали зрозуміти, що США планують і далі постачати Україні різні ППО, зокрема системи NASAMS у прискореному форматі.

Українські Національні Новини

Політика