zelenskiy-zustrivsya-zi-spikerom-latviyskogo-parlamentu

Зеленський зустрівся зі спікером латвійського парламенту

 • 9838 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. У Ризі Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спікером Саейму (парламенту) Латвійської Республіки Інарою Мурнієце. Політики обговорили співпрацю в Парламентській асамблеї Ради Європи та координацію дій у межах "Східного партнерства", передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби Офісу Президента.

Повідомляється, що під час зустрічі Зеленський подякував за активну позицію парламенту Латвії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, надання допомоги постраждалим на Донбасі.

Він також висловив вдячність за принципову позицію Латвії та солідарність з Україною у засудженні рішення про повернення до ПАРЄ російської делегації та привітав важливу ініціативу стосовно створення в Асамблеї постійної групи "Балтік плюс".

Глава держави відзначив необхідність розвитку міжпарламентської співпраці двох країн і висловив сподівання на налагодження активного діалогу та ефективних робочих контактів між Саеймом і Верховною Радою.

"Латвія – маленька країна, але велика по суті, бо у вас велике серце", – зазначив Зеленський.

Латвійські парламентарі були задоволені почути, що понад 60% українців хочуть бути у Євросоюзі, й обіцяли підтримувати Україну на цьому шляху, пише ОП.

Глава держави та спікер Саейму Латвії обговорили і координацію дій у межах "Східного партнерства".

Як повідомляв УНН, раніше сьогодні Зеленський зустрівся з Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом.

Українські Національні Новини

Політика