zelenskiy-zvernuvsya-do-premyer-ministra-niderlandiv-schodo-chlenstva-ukrayini-v-yes

Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Нідерландів щодо членства України в ЄС

 • 71483 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час звернення до політиків та народу Нідерландів звернувся особисто до прем’єр-міністра країни Марка Рютте щодо членства України в ЄС, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Ти це прекрасно знаєш, друже Марк, що від вас, від вашої держави наш вступ в Євросоюз дуже, дуже залежить”, - зазначив глава держави.

Деталі

Він також закликав Нідерланди приєднатись до проекту відновлення України після війни: обрати місто, регіон, які можуть побачити турборту від Нідерландів.

“І щоб кожен, хто у вашій країні ще сумнівається, точно відчув, що ми, українці, можемо бути разом з вами – в Європейському Союзі. Переконаний, що це посилить наш спільний європейський дім. І зробить ще більш досконалим європейський проект. Я вірю, що вже дуже скоро! Бо це – абсолютно раціонально. З нашим потенціалом, з нашими людьми, з нашим умінням захищати свободу”, - додав він.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський 28 лютого повідомив, що Україна звертається до Євросоюзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою. Наступного дня стало відомо, що заявка - вже на розгляді.

На початку місяця ЗМІ інформували про те, що Нідерланди всіляко чинять опір вступу України до ЄС.

Українські Національні Новини

Політика