zelenskyi-podiakuvav-yes-za-stvorennia-fondu-dopomohy-ukraini-ta-vydilennia-5-miliardiv-yevro-na-oboronu

Зеленський подякував ЄС за створення Фонду допомоги Україні, та виділення 5 мільярдів євро на оборону

 • 101146 переглядiв

Президент Зеленський подякував ЄС за створення фонду у розмірі 5 мільярдів євро для підтримки оборонних дій України цього року.

Президент України Володимир Зеленський подякував європейській спільноті та керівництву Євросоюзу за створення Фонду допомоги Україні. Та запевнив, що виділені 5 мільярдів євро допомоги підуть на підтримку української оборони. Про це Зеленський сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає УНН.

Хочу сьогодні подякувати керівництву Євросоюзу та всім державам-членам за створення нового Фонду допомоги Україні в межах Європейського фонду миру. Обсяг – 5 мільярдів євро, які підуть на підтримку наших оборонних дій цього року.

– сказав Зеленський.

Деталі

Український Президент також додав, що він очікує, що Фонд допомоги Україні стане складовою загальної безпекової угоди між Україною та Євросоюзом.

Додатково

18 березня Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ країн блоку на засідання, у якому взяв участь голова МЗС України Дмитро Кулеба, ухвалила остаточне рішення щодо виділення додаткових 5 мільярдів євро на військову підтримку України в межах Європейського фонду миру.

Рада асоціації Україна-ЄС збереться 20 березня: у фокусі - війна рф проти України та виконання рекомендацій Єврокомісії18.03.24, 17:13 • [views_0]

Тетяна Салганік

Війна