zelenskyi-poiasnyv-navishcho-ukraini-dalekobiini-rakety-atacms

Зеленський пояснив, навіщо Україні далекобійні ракети ATACMS

 • 103516 переглядiв

Президент Зеленський розповів, навіщо Україні далекобійні ракети ATACMS.

Україні потрібні далекобійні ракети ATACMS не для ударів по території росії, вони можуть вражати аеродроми в тимчасово окупованому Криму, з яких рф запускає літаки з високоточними ракетами, що завдають серйозної шкоди. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Washington Post, передає УНН.

Деталі

Зеленський наголосив, що Україні терміново потрібні ракети великої дальності ATACM-300, які, за його словами, можуть вражати цілі в окупованому росією Криму, особливо аеродроми, з яких рф запускає літаки з високоточними ракетами, які завдають серйозної шкоди. Нещодавно ці ракети вразили Одесу та кілька інших цілей.

"Коли у росії є ракети, а у нас немає, вони атакують ракетами все - газ, енергетику, школи, заводи, цивільні будівлі", - сказав Зеленський.

"ATACM-300, це відповідь", - продовжив він.

Зеленський зазначив, що хоче використовувати ракети більшої дальності не для нападу на територію росії, вказуючи натомість на аеродроми у Криму.

"Коли росія дізнається, що ми можемо знищити ці літаки, вони не будуть атакувати з Криму. Це як з морським флотом. Ми їх витіснили з наших територіальних вод. Зараз ми їх витіснимо з аеропортів Криму", - заявив Зеленський.

Президент нагадав, що в лютому в Мюнхені він виніс карту цілей, по яких може вражати ATACMS.

"Я показав їм військові платформи, такі як аеропорти, системи протиповітряної оборони та інші об'єкти", - сказав Зеленський.

На запитання, чи ATACMS вже в дорозі, як подейкують у Вашингтоні, він розсміявся і сказав: "Я не можу поділитися з вами цією інформацією".

За його словами, зараз ракети "не в Україні".

Доповнення

WSJ повідомляло, що Пентагон готовий передати Україні ракети ATACMS дальністю майже 300 кілометрів.