zelenskyi-proviv-kilka-narad-shchodo-orhanizatsii-pershoho-samitu-myru

Зеленський провів кілька нарад щодо організації першого Саміту миру

 • 35504 переглядiв

Президент Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Сунаком підготовку до першого Глобального саміту миру у Швейцарії, подякував Великій Британії за новий пакет військової допомоги та наголосив на необхідності того, щоб світ примусив росію до миру.

Президент Володимир Зеленський провів сьогодні кілька нарад щодо організації першого Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії в червні. Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні, передає УНН.

"Сьогодні є також і вкрай потрібна хороша новина про військові пакети від партнерів – є новий пакет від Великої Британії. Пів мільярда фунтів. Деталі ми обговорили з Прем’єр-міністром Сунаком, і головне – вчасно поставити зброю в Україну. Ракети – саме такі, які потрібні. Бронетехніку, яку очікують на фронті. ППО. А також катери для захисту нашої економічної безпеки в Чорному морі. Дякую, Британіє", - наголосив Зеленський.

Він нагадав, що обговорив з прем’єр-міністром Сунаком також підготовку першого Глобального саміту миру.

"Важливо, щоб якнайбільше країн взяли участь", - зазначив Зеленський.

За його словами, Саміт миру – може й повинен довести, що не хтось один буде визначати, як жити всім іншим у світі, не чиясь дурна сила буде це визначати, а світова більшість – спільно, на основі міжнародного права, на основі Статуту ООН, на основі нашої Формули миру, яка повертає дієвість міжнародному праву.

"Я дякую кожному лідеру, усім політичним і громадським діячам, які допомагають нам з організацією першого саміту. Сьогодні провів кілька нарад щодо цього – я вдячний усій нашій команді, яка працює, щоб Формула миру була повністю реалізована. Відповідної нашої активності буде багато і найближчими днями та тижнями. Усі разом у світі маємо примусити росію до миру", - розповів Зеленський.

Доповнення

The Guardian із посиланням на Федеральну раду країни повідомило, що Швейцарія проведе дводенну мирну конференцію високого рівня щодо України 15 та 16 червня.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак додав, що на Глобальний саміт миру, який повинен пройти у Швейцарії на рівні лідерів, запросять понад 160 країни.

Володимир Зеленський нещодавно заявляв, що Україна розраховує на присутність приблизно 100 країн на першому інавгураційному Саміті миру у Швейцарії.