zelenskyi-ta-hensek-orhanizatsii-amerykanskykh-derzhav-obhovoryly-pidhotovku-samitu-myru-u-shveitsarii

Зеленський та генсек Організації американських держав обговорили підготовку Саміту миру у Швейцарії

 • 22563 переглядiв

Президент Зеленський обговорив з Генеральним секретарем Організації американських держав підготовку до інавгураційного Саміту миру у Швейцарії, прагнучи широкого представництва країн Латинської Америки та розглядаючи можливість проведення саміту Україна-Латинська Америка.

Президент Володимир Зеленський та генеральний секретар Організації американських держав Луїс Альмагро обговорили підготовку інавгураційного Саміту миру у Швейцарії, передає УНН.

Деталі

Провів телефонну розмову з генеральним секретарем Організації американських держав Луїсом Альмагро. Подякував за особисту принципову позицію та всі декларації, заяви й резолюції ОАД на підтримку України, а також за участь у Кримській платформі. Обговорили підготовку інавгураційного Саміту миру у Швейцарії

 - написав Зеленський в Telegram.

За його словами, для України принципово важлива широка представленість на ньому країн Латинської Америки.

Також торкнулися тем розвитку відносин між Україною та цим регіоном, зокрема можливості проведення саміту Україна – Латинська Америка. Розраховуємо на підтримку ОАД і в цьому напрямі

 - повідомив Зеленський.

Доповнення

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомляв, що на Глобальний саміт миру, який повинен пройти у Швейцарії на рівні лідерів, запросять понад 160 країн. Участь рф у першому саміті не передбачається, але, можливо, її запросять до другого саміту.