zelenskyi-vystupyv-u-yevroradi-y-zaklykav-do-rishuchosti-u-zmitsnenni-spilnoi-bezpeky

Зеленський виступив у Єврораді й закликав до рішучості у зміцненні спільної безпеки

 • 23063 переглядiв

Президент Зеленський закликав європейських партнерів збільшити виробництво та постачання зброї в Україну для посилення її захисту від російської агресії, наголосивши на необхідності рішучості та фінансової підтримки для оборони, відновлення та соціальної стабільності України.

Президент України Володимир Зеленський взяв участь в засіданні Європейської ради, та розповів партнерам що конкретно Україні зараз потрібно для боротьби з російським агресором. Деталями свого виступу перед європейцями глава держави поділився у вечірньому відеозверненні до українців, передає УНН.

Звичайно, ППО та фронт – це ключовий пріоритет. Зараз такий час, який треба всім у Європі, у вільному світі використати заради зміцнення – заради більшого виробництва зброї, заради більшого постачання зброї, загалом заради рішучості. На рішучості тримається нормальне життя світу, і Європа точно може не програти цей час – заради нашої спільної безпеки.

– зауважив Зеленський.

Деталі

Український Президент подякував лідерам Європи за незмінну увагу до України, та підтримку. Зеленський також додав, що перед засіданням Євроради встиг звернутись із промовою до учасників зустрічі Світового банку. Він акцентував увагу міністрів фінансів країн-партнерів й керівників провідних фінансових інституцій на питанні вивожу коштів заморожених російських активів, що можуть зіграти визначну роль в захисті України від російського ж терору.

 Перед засіданням Євроради я звернувся до учасників зустрічі у Світовому банку ключових світових фінансистів – міністрів фінансів країн-партнерів, керівників провідних фінансових інституцій. Ми працюємо, щоб Україна мала достатній фінансовий фундамент, без якого не обійтись у захисті від російської агресії. Оборона й відновлення, соціальна стабільність – усе це потребує фінансів, довгострокових програм підтримки. Та нарешті рішучих дій, щоб заморожені російські активи почали працювати для захисту від російського ж терору.

– зазначив Президент.