zemelni-oborudki-u-stolitsi-nabu-zavershilo-rozsliduvannya-schodo-deputata-kiyivradi

Земельні оборудки у столиці: НАБУ завершило розслідування щодо депутата Київради

 • 10754 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування щодо депутата Київради, якого підозрюють в організації у 2008-2014 роках схеми заволодіння шістьма земельними ділянками на загальну вартість понад 2,5 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили розслідування фактів заволодіння депутатом Київської міської ради, екс-секретарем земельної комісії, шістьома земельними ділянками у столиці. Екс-посадовцю та його спільнику 1 квітня 2019 року відкрили матеріали для ознайомлення. Депутат Київради підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191, ч.3 та ч.4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Дії його спільника кваліфіковано за ч.5 ст. 27, ч.5 ст. 191 КК України", - йдеться у повідомленні.

Як з’ясували детективи, до реалізації корупційної схеми посадовець залучив свого родича. Той за дорученням депутата шукав осіб, на яких можна приватизувати земельні ділянки у Голосіївському районі м. Києва, що перебували в комунальній власності.

Після того, як перелік таких осіб був готовий, чиновник власним листом ініціював включення питання про виділення їм землі до порядку денного Комісії. Згодом, на сесії Київради, ініціатор разом з іншими депутатами голосував за ухвалення відповідного рішення.

У результаті шість земельних ділянок загальною площею 0,47 га виділено заздалегідь визначеним особам, які про це навіть не здогадувалися. Надалі детективи встановили, що набуття землі у власність оформлювалося за підробленими документами.

Нагадаємо, 25 лютого 2019 року екс-секретарю Комісії повідомлено про підозру у заволодінні шістьома земельними ділянками, а також у незаконному збагаченні на 19,5 млн грн: детективи НАБУ встановили, що у 2015-2016 роках депутат Київради набув у власність та передав активи на загальну суму 19,5 млн грн, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами. Частина цієї суми витрачена на придбання позашляховика класу "люкс", який перебуває в користуванні депутата, решта — інвестована в корпоративні права та нерухомість, які приносять прибутки підозрюваному екс-посадовцю Київради.

Проте, як зазначили в НАБУ, через рішення Конституційного суду, який визнав неконституційною статтю про незаконне збагачення, кримінальне провадження стосовно депутата Київради в частині ст.368-2 закрили, а підозру — змінили, виключивши з неї статтю 368-2 КК України.

Як повідомляв УНН, у НАБУ заявили, що більше не мають справ про незаконне збагачення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП