zemletrus-u-turechchini-pid-zavalami-mozhut-buti-5-ukrayintsiv-zagalom-rozshukali-vzhe-103-gromadyan

Землетрус у Туреччині: під завалами можуть бути 5 українців, загалом розшукали вже 103 громадян

 • 787790 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Наразі є інформація про ймовірне перебування 5 українців під завалами після землетрусу в Туреччині, 1 громадянка була госпіталізована. Загалом дипломати вже розшукали 103 українців. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook, передає УНН.

Цитата

«Українські консули вирушили в зону стихійного лиха на півдні Туреччини задля допомоги українцям», - написав Ніколенко.

За його словами, дипломати везуть теплий одяг, предмети першої необхідності, ліки. На місці вони координуватимуть пошуки зниклих громадян, надання медичної допомоги постраждалим та організацію евакуації.

«Маємо інформацію про ймовірне перебування 5 українців під завалами. МЗС та посольство активно взаємодіють із турецькою владою задля їхнього порятунку. 1 громадянка була госпіталізована. Загроз їі життю немає. Загалом дипломати вже розшукали 103 українців. Інші 22 громадянина не виходять на зв'язок. Працюємо над встановленням місць їхнього знаходження, підтримуємо зв'язок із рідними», - повідомив Ніколенко.

Доповнення

Туреччину 6 лютого сколихнув потужний землетрус, який відчули в сусідніх країнах. Значно постраждала також Сирія. Землетруси потім повторилися, відчувалися й афтершоки слабшої сили.

У МЗС допускали, що унаслідок землетрусу у Туреччині можуть бути загиблі українці.

Однак згодом посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що двох громадян України, які вважалися загиблими у турецькому місті Хатай, було врятовано з-під руїн будинку.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив надзвичайний стан на південному сході країни на три місяці через землетрус.

Українські Національні Новини

Суспільство