zemletrus-u-turechchini-poshkodiv-istorichnu-fortetsyu-v-gaziantepi-zi-spisku-yunesko

Землетрус у Туреччині пошкодив історичну фортецю в Газіантепі зі списку ЮНЕСКО

 • 1370176 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Унаслідок землетрусу у Туреччині пошкоджена історична фортеця в Газіантепі. Про це інформує УНН, посилаючись на En Son Haber.

Цитата

Повідомляється, що фортеця Газіантепа — одна з будівель, що постраждали внаслідок землетрусу. Згідно з опублікованими фото, у замку знесло частину стіни. Також встановлено пошкодження бастіону на південному сході замку та смуги навколо нього.

Доповнення

Замок Газіантепа вважають одним із символів міста, він побудований на пагорбі в центрі Газіантепа. Фортецю включено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Повідомляється, що замок протягом своєї історії багато разів перебував на реставрації та набув остаточного вигляду після реставрації, проведеної на початку 2000-х років.

Нагадаємо

Потужний землетрус, який стався вранці в понеділок на півдні Туреччини та на півночі Сирії, забрав життя щонайменше 360 людей та спровокував серйозні руйнування.

Посольство України в Туреччині взаємодіє із турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих внаслідок землетрусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу