zemletrus-u-turechchini-zaginuli-schonaymenshe-2-316-lyudey

Землетрус у Туреччині: загинули щонайменше 2 316 людей

 • 894593 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Внаслідок потужного землетрусу у Туреччині загинули щонайменше 2 316 осіб. 13 293 людини отримали поранення. Про це повідомив генеральний директор AFAD зі зниження ризику землетрусів Орхан Татар, пише УНН з посиланням на Gazete Duvar.

Цитата

"Загинули 2 316 людей, поранених - 13 293, зруйнованих будівель - 6 216", - заявив Татар.

За його словами, з-під завалів вдалося врятувати вже 7840 осіб.

Доповнення

За даними Геологічної служби Данії та Гренландії, поштовхи від потужного землетрусу, який сколихнув Туреччину та сусідню Сирію в понеділок, відчувалися навіть у Гренландії.

Нагадаємо

Союзник по НАТО Туреччина попросила міжнародну допомогу після руйнівного землетрусу. Члени Альянсу мобілізують підтримку.

Зеленський заявляв, що Україна готова надати Туреччині необхідну допомогу для подолання наслідків руйнівного землетрусу.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомляв, що наразі є 24 звернення про відсутність зв’язку із громадянами України, які проживають в зоні стихійного лиха у Туреччині. Інформація про наявність українців серед жертв землетрусу наразі не надходила.

Пізніше глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна відправить декілька десятків рятувальників до Туреччини, де стався руйнівний землетрус. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП