zemletrus-v-kitayskomu-sichuani-zabrav-zhittya-46-lyudey-potryaslo-stolitsyu-provintsiyi

Землетрус в китайському Сичуані забрав життя 46 людей, потрясло столицю провінції

 • 226161 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Землетрус магнітудою 6,8 стався в понеділок у китайській провінції Сичуань, найсильніший землетрус у регіоні з 2017 року, внаслідок якого загинуло 46 людей. Поштовхи відчула столиця провінції Ченду та віддаленіші райони, пише УНН.

Деталі

Внаслідок землетрусу загинули 46 людей, повідомило у вівторок державне китайське агентство Сіньхуа з посиланням на місцеву владу на брифінгу для преси.

За повідомленням державного телебачення, деякі дороги та будинки неподалік епіцентру були пошкоджені зсувами, а зв'язок принаймні в одному районі було відключено.

Епіцентр землетрусу знаходився у місті Лудін, у горах приблизно за 226 км на південний захід від Ченду.

У місті Лудін землетрус був настільки сильним, що деяким людям важко було встояти на ногах, а в деяких будинках з'явилися тріщини, повідомляє China News Service.

За даними державного телебачення, в межах 20 км від епіцентру мешкає 39 000 осіб, а в межах 100 км - 1,55 млн осіб.

За повідомленнями державних ЗМІ, землетрус у понеділок також відчувався у провінціях Юньнань, Шеньсі та Гуйчжоу, розташованих за сотні кілометрів.

Додамо

Землетруси - звичайне явище в південно-західній провінції Сичуань, особливо в її горах на заході, тектонічно активної області вздовж східного кордону Цінхай-Тибетського нагір'я.

Найсильніший землетрус у Сичуані за всю історію спостережень стався у травні 2008 року, коли землетрус магнітудою 8,0 з центром у Веньчуані забрав життя майже 70 000 людей і завдав значної шкоди.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зірка WNBA Брітні Ґрінер перебуває під вартою в росії вже 200 днів

     • 176909 переглядiв