zerkal-rozpovila-koli-spravu-schodo-mn-17-pochnut-peredavati-gollandiyi

Зеркаль розповіла, коли справу щодо МН-17 почнуть передавати Голландії

 • 12762 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. До осені цього року може розпочатись процес передачі справи про збиття літака МН-17 під юрисдикцію Голландії. Про це в ефірі "5 каналу" заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає УНН.

"Ми в минулому році підписали угоду щодо передачі справи про осіб, винних у збитті Боїнгу, до юрисдикції Голландії. На цьому тижні ми подали вже Президентові пакет, який стосується як подання на ратифікацію цієї угоди, так і імплементаційного закону, який вносить зміни до українського законодавства з тим, щоб зробити це можливим. Ми очікуємо, що після всіх процедур, до осені, ми зможемо вже почати реалізацію цієї угоди", - повідомила Зеркаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралія надасть понад 50 млн доларів для розслідування катастрофи МН17

Нагадаємо, літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 було збито на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули усі 298 людей, які перебували на борту.

Минулого року міністри закордонних справ п’яти країн, серед яких Україна, підписали меморандум щодо кримінального переслідування осіб, винних у збитті літака.

Українські Національні Новини

Політика