zernoviy-rinok-prinosit-ukrayini-ponad-7-mlrd-dolariv-ssha-minagropolitiki

Зерновий ринок приносить Україні понад 7 млрд доларів США - Мінагрополітики

 • 11176 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Зерновий ринок на сьогодні є ключовим та стратегічним у сільському господарстві України та генерує понад 7 мільярдів доларів США позитивного сальдо в зовнішній торгівлі. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час відкриття XVI Міжнародної конференції "Зерно Причорномор'я-2019", передає УНН з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

"Наразі світовий ринок продовольства знаходиться під тиском трьох базових факторів: зростання населення, збільшення доходів та інтенсивна урбанізація. Як наслідок, за останнє десятиріччя світовий попит на зерно, основу продовольчого та фуражного раціону, зріс на 50%. Україна є однією з небагатьох країн світу, які мають можливість збільшувати виробництво сільгоспкультур, нарощувати експортний потенціал та забезпечувати глобальні потреби", - зазначила Ковальова.

За її словами, в Україні виробництво зернових за останні п'ять років не опускається нижче 60 млн тонн, досягнувши у 2018 році рекордних 70,1 млн тонн.

Вона додала, що 2018-2019 маркетинговий рік може стати рекордним і за експортом зернових культур - близько 49 млн тонн. На сьогодні експортовано вже понад 39 млн тонн.

Раніше УНН повідомляв, що за інформацією Мінагрополітики, аграрії всіх областей України повністю забезпечені добривами для проведення весняних польових робіт.

Українські Національні Новини

Економіка