zh-k-yunker-ne-vvazhaye-scho-nastav-chas-dlya-rozdilennya-ssha-i-yes

Ж.-К.Юнкер не вважає, що настав час для розділення США і ЄС

 • 6382 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не вважає, що настав момент для розділення США і ЄС, додавши, що глобальна стабільність значною мірою залежить від добрих відносин між Сполученими Штатами та Євросоюзом. Про це він заявив з нагоди зустрічі з віце-президентом США Майком Пенсом у Брюсселі, передає УНН з посиланням на прес-службу євроінституції.

"Я не думаю, що настав момент, щоб розділити США і Європейський Союз. Ми є партнерами протягом багатьох десятиліть у світі. Глобальна стабільність значною мірою залежить від добрих відносин між Сполученими Штатами Америки та Європейським Союзом", - зазначив голова ЄК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М.Пенс заявив про необхідність співпраці в галузі безпеки між ЄС і США

"Я думаю, що США потрібен сильний і об'єднаний Європейський Союз по всіх можливих питаннях - обороні, де ми хочемо активізувати наші власні зусилля оборони, в тому числі і в більш широкому розумінні того, що означає стабільність в світі: витрати на оборону і гуманітарну допомогу і допомогу на цілі щодо розвитку", - додав Ж.-К.Юнкер.

На думку президента ЄК, економічні відносини між США і ЄС "мають величезне значення".

"Для Європи не час ділити себе на колишні національні, провінційні категорії, а навпаки - бути об'єднаною, коли йдеться про глобальні питання", - додав він.

Нагадаємо, Д.Туск заявив про одностайність з М.Пенсом щодо тісної співпраці ЄС і США.

Українські Національні Новини

Новини Світу