zhdanov-v-uyefa-ne-proti-nedopusku-na-lch-fanativ-yaki-nezakonno-yizdili-do-krimu

Жданов: в УЄФА не проти недопуску на ЛЧ фанатів, які незаконно їздили до Криму

 • 16560 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. У Союзі європейських футбольних асоціацій (УЄФА) підтвердили, що рішення про в'їзд охочих потрапити на фінал Ліги чемпіонів у Києві - сфера компетенції відповідних органів влади України. Про це у Facebook заявив міністр молоді і спорту України Ігор Жданов, коментуючи ініціативу не пускати на фінал ЛЧ уболівальників, які незаконно відвідували Крим, передає УНН.

"Позиція уряду щодо вболівальників, які мають намір відвідати фінал Ліги чемпіонів-2018 у Києві досить чітка та послідовна. Ми раді всім гостям, які дотримуються законодавства України. І навпаки, разом з колегою Арсеном Аваковим солідарні, що будемо дуже не раді тим, хто незаконно відвідував окупований Росією Крим, порушував закони України, або їде до Києва з метою вчиняти провокації", - заявив він.

З його слів, Держприкордонслужба вже має відповідний досвід.

"На минулорічний чемпіонат Європи з боксу в Харкові нашими прикордонниками була не допущена група представників федерації боксу РФ. Серед них кілька учасників змагань, тренери, представник по роботі з медіа, вболівальники, а також двоє журналістів російського пропагандистського каналу "LifeNews". Усі вони раніше порушували порядок перетину кордону з окупованим Кримом", - розповів міністр.

"Звертаю увагу, в УЄФА також підтвердили: в'їзд тих чи інших осіб на територію України, зокрема і бажаючих потрапити на фінал Ліги чемпіонів в Києві - сфера компетенції відповідних органів влади країни", - заявив Жданов.

Нагадаємо, у МВС заявили, що до Києва на фінал ЛЧ не пустять уболівальників, які незаконно відвідували Крим.

Українські Національні Новини

Політика