zhertv-obvalu-budinku-u-floridi-pobilshalo-do-22-budinki-evakuyuyut

Жертв обвалу будинку у Флориді побільшало до 22, будинки неподалік евакуюють

 • 20255 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Бригади, що шукають тих, хто вижив, у руїнах багатоквартирного будинку, який обвалився минулого тижня недалеко від Маямі у США, в п'ятницю виявили нові тіла, в результаті чого кількість підтверджених смертей збільшилася до 22, а 126 людей як і раніше числяться зниклими безвісти. Про це пише УНН з посиланням на USA Today.

Деталі

Так, у п'ятницю пошуково-рятувальні бригади витягли з-під завалів житлового будинку ще чотири тіла.

Мер Майамі-Дейд Даніелла Левін Кава заявила, що підписала угоду про знесення частини будівлі, яка залишається стояти, оскільки та становить загрозу для здоров'я і безпеки населення, хоча дата знесення ще не призначена. За її словами, головним пріоритетом залишаються пошуково-рятувальні роботи.

Раніше в п'ятницю мер Серфсайда Чарльз Беркетт заявив, що ураган Ельза, який, за прогнозами синоптиків, може обрушитися на південну Флориду з проливними дощами, сильними вітрами, торнадо і штормовими нагонами в найближчі дні, може "зруйнувати залишки будинку".

У п'ятницю вранці губернатор Флориди Рон ДеСантіс повідомив, що команди на місцях готуються до потенційних тропічних штормових вітрів і сильних дощів, які можуть прийти до Флориди вже в полудень неділі, що значно ускладнить пошуково-рятувальні роботи на місці обвалу.

Побоювання з приводу стійкості обваленої конструкції змусили чиновників припинити рятувальні роботи в четвер приблизно на 14 годин.

В інженерному звіті за 2018 рік відзначені "серйозні структурні пошкодження" бетонної плити під басейном на першому поверсі обваленої будівлі і "сильні тріщини" в бетонній конструкції гаража. Пропозиції на ремонтні роботи на мільйони доларів все ще перебували на розгляді, коли будівля завалилася.

Тим часом місто Норт-Маямі-Біч наказало евакуювати будівлю кондомініуму після того, як перевірка виявила небезпечні умови для пожильців, приблизно в 8 км від місця смертельного обвалення. Так, будівля Crestview Towers була визнана структурно і електрично небезпечною.

Додамо

Президент США Джо Байден у четвер зустрічався з членами сімей загиблих. Байден оголосив, що уряд надасть тимчасове житло та інші невідкладні потреби тим, хто залишився без даху над головою в результаті лиха.

Українські Національні Новини

Новини Світу