zhertvami-neoberezhnogo-povodzhennya-z-vognem-vzhe-stali-ponad-1000-osib

Жертвами необережного поводження з вогнем вже стали понад 1000 осіб

 • 4439 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Восени збільшується кількість пожеж у житловому секторі. Про це попередили у Державній службі України із надзвичайних ситуацій, передає УНН.

“Загалом, з початку 2018 року зафіксовано 21 тисячу 930 пожеж у помешканнях громадян, на яких загинуло 1 тисяча 170 людей”, — йдеться у повідомленні.

Лише в останню декаду вересня в Україні сталось 189 пожеж. До цього призводять значні температурні контрасти.

“За даними Укргідрометцентру, 27 вересня в центральних, східних та південних областях очікуються заморозки на поверхні грунту 0-5°”, — раніше зазначили у ДСНС.

При цьому, уже 27-30 вересня у Хмельницькій, Вінницькій, Донецькій, більшості районів Черкаської, Одеської, Херсонської та Запорізької областей утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека — загрозливе поєднання високої температури повітря та сухої погоди.

Зазвичай, основними причинами виникнення займань і, як наслідок, загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перевантаження або несправність електромережі та побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники та яскраві запальнички у місцях, що легко доступні для дітей майже завжди призводять до займань у помешканнях.

Нагадаємо, станом на 18 серпня в Україні на воді загинули 874 людини.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП