zhinka-yaka-zvinuvatila-glavu-viyskovogo-vidomstva-ssha-v-domagannyakh-gotova-dati-svidchennya-publichno

Жінка, яка звинуватила главу військового відомства США в домаганнях, готова дати свідчення публічно

 • 8113 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Полковник Сухопутних військ США Кетрін Сплетстозер готова дати публічні свідчення з приводу звинувачень в сексуальних домаганнях на адресу глави Стратегічного командування (СТРАТКОМ) Збройних сил (ЗС) США генерала Джона Хайт. Про це повідомила у вівторок газета The New York Times з посиланням на лист, отриманий по електронній пошті від Сплетстозер, передає УНН.

Вона на прохання газети прокоментувала виступ самого Хайта і колишнього куратора службового розслідування даних звинувачень, екс-міністра ВПС США Хезер Вілсон на слуханнях в комітеті у справах ВС Сенату Конгресу США. Остання, зокрема, допустила, що Сплетстозер "могла отримати поранення на бойовій службі і вірить в те, що говорить правду, навіть якщо це не так". "Сплетстозер заявила про бажання обговорити звинувачення і підкріплюють їх свідоцтва при дачі публічних свідчень", - пише The New York Times. Як зазначила полковник, вона "ображена інсинуаціями на тему того, що її бойова служба могла змусити її збрехати". "Я служила моїй країні в бою", - написала вона.

Вілсон на слуханнях в Сенаті у вівторок назвала неправдивими звинувачення на адресу глави СТРАТКОМ ВС США. Слухання були присвячені розгляду кандидатури Хайта на пост заступника голови Комітету начальників штабів американських ВС. Ряд законодавців на слуханнях відкинули звинувачення на адресу Хайта, заявивши, що жодного підтвердження в результаті перевірок не виявилося. Сам Хайт також категорично заперечував, що домагання з його боку мали місце.

За версією Сплетстозер, домагання мали місце два роки тому. Минулого тижня полковник виклала свої звинувачення публічно, давши інтерв'ю газеті The New York Times.

Українські Національні Новини

Новини Світу