zhinki-krayin-yes-zhivut-dovshe-cholovikiv-mayzhe-na-6-rokiv-statistika

Жінки в ЄС живуть на 6 років довше чоловіків - статистика

 • 19331 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Згідно з даними Євростатистики жінки у країнах Європейського Союзу живуть довше чоловіків у середньому на майже 6 років. Про це повідомили на сайті Eurostat, передає УНН.

"Істотною відзнакою між жінками та чоловіками є очікувана тривалість життя. У всіх державах-членів ЄС жінки живуть довше чоловіків. В середньому за даними на 2015 рік, жінки живуть 83,3 роки, а чоловіки 77,9 років, різниця становить майже 6 років," - зазначили на сайті Eurostat.

Крім того, серед держав-членів різниця між жінками і чоловіками варіювалася від 10-11 років в Латвії та Литві до рівня нижче 4 років в Данії, Ірландії, Кіпрі, Нідерландах, Швеції та Сполученому Королівстві.

Також, згідно зі статистикою, жінки виходили заміж раніше чоловіків майже у всіх країнах ЄС. З різницею при першому шлюбі більше 3 років в Болгарії, Греції та Румунії, тоді як в Ірландії, Литві, Португалії та Сполученому Королівстві різниця становила менше 2 років.

"Згідно з аналізом важливих гілок в житті людей визначається, що у середньому в ЄС у 2016 році жінки покинули батьківський дім на два роки раніше ніж чоловіки (жінки у віці 25 років, а чоловіки у 27-річному віці)," - повідомили на сайті.

Як повідомляв УНН, в Україні чисельність наявного населення станом на 1 вересня становила 42 млн 444 тис. 919 осіб, що на 0,5% або 197 тис. 515 осіб менше, ніж на 1 вересня 2016 року без урахування тимчасово окупованої території АРК.

Українські Національні Новини

Суспільство