zhinochiy-futbol-sogodni-startuye-chempionat-ukrayini-sered-divochikh-komand-wu-17

Жіночий футбол: сьогодні стартує Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17

 • 36699 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Попередній етап чемпіонату України (WU-17) проходитиме 10—12 березня в чотирьох групах, матчі яких прийматимуть Львів, Миколаїв та Харків. Про це інформує УАФ, передає УНН.

Зазначається, що за результатами жеребкування 16 команд були розбиті на чотири квартети. Учасники зіграють між собою в одне коло. До фінального етапу чемпіонату, який 6—9 квітня проходитиме в місті Калуш на Івано-Франківщині, потраплять по дві кращі команди з групи.

"Матчі складатимуться з двох таймів по 30 хвилин. Нічийних результатів у поєдинках не буде, у разі необхідності переможець визначатиметься в серії післяматчевих пенальті. За перемогу команді буде нараховуватися три очки, за перемогу в серії пенальті — два, за поразку в серії пенальті — одне, за поразку — нуль", - пояснили в УАФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жіноча збірна України здобула перший виграш на футбольному турнірі в Іспанії

Чемпіонат України (WU-17). Попередній етап.

Група 1 (Львів): "Янтарочка" (Новояворівськ, Львівська обл.), збірна Закарпатської області, ДЮСШ № 3 (Івано-Франківськ), збірна Хмельницької області.

Група 2 (Львів): ДЮСШ Сокаль (Львівська обл.), "Ладомир" (Володимир-Волинський, Волинська обл.), "Ліцей" (Костопіль, Рівненська обл.), збірна Житомирської області.

Група 3 (Миколаїв): збірна Миколаївської області, СДЮШОР-16 (Київ), збірна Вінницької області, збірна Одеської області.

Група 4 (Харків): збірна Харківської області, збірна Полтавської області, "Луганочка" (Луганська обл.), "Кобра" (Луганська обл.).

Як писав УНН, у професійному українському футболі сьогодні - понад 9 тисяч жінок.

Нагадаємо, всі клуби УПЛ в наступному році повинні будуть створити жіночі команди.

"Виконком затвердив стратегію жіночого футболу на найближчі 4 роки. Вона передбачає справжню революцію в клубному жіночому футболі. Зокрема, це обов'язкова наявність жіночих команд у всіх клубах УПЛ c сезону 2021/2022. Це цілі, для реалізації яких потрібно ще багато чого зробити", - зазначив з цього приводу президент УАФ Андрій Павелко.

Українські Національні Новини

Спорт