zhitel-dnipropetrovschini-namagavsya-pidkupiti-slidchogo

Житель Дніпропетровщини намагався підкупити слідчого

 • 9081 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Житель Кривого Рогу пропонували слідчому хабар у 30 тисяч гривень. Про це УНН повідомили у прес-службі Нацполіції.

До поліції Дніпропетровщини надійшов рапорт старшого слідчого Покровського відділення криворізької поліції про те, що йому намагаються дати хабар.

Під час перевірки було встановлено, що наприкінці 2016 року поліцією Кривого Рогу було розпочате кримінальне провадження за ст.129 (Погроза вбивством) Кримінального кодексу України. Винуватець події – 38-річний місцевий житель, прийшов до слідчого і пообіцяв "винагороду" за закриття матеріалів провадження та уникнення відповідальності.

За цим фактом слідчими поліції було розпочато ще одне кримінальне провадження – за ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

В подальшому криворіжця затримали у службовому кабінеті старшого слідчого, якому він передав 1 тисячу доларів США та 2,5 тисячі гривень у якості "відкупу".

Чоловікові обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб та оголошено підозру. Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв УНН, посадовця Фонду держмайна судитимуть за хабарництво.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП