zhiteli-deokupovanikh-teritoriy-pochali-otrimuvati-sotsialni-viplati

Жителі деокупованих територій почали отримувати соцвиплати – Верещук

 • 122348 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Жителі деокупованих територій вже отримують соціальні виплати. Як повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, під час окупації їхнє нарахування не припинялося, передає УНН.

Цитата

“Люди вже почали отримувати гроші – за всі місяці, поки вони не могли користуватися банкоматами чи потрапити у відділення Укрпошти. Це мешканці звільнених Херсонщини, Харківщини, Луганщини, Донеччини”, – зазначила Верещук.

Деталі

Міністр повідомила, що пенсії, соціальна допомога і субсидії зараз знову стають доступними для жителів територій, які ЗСУ звільнили від окупантів.

За словами Верещук, люди зможуть отримати всю суму, яка накопичилась за період окупації – держава не припиняла щомісяця нараховувати їм кошти.

Вона нагадала, що жителі звільнених міст і сіл, які пережили окупацію, також отримають допомогу від міжнародних гуманітарних організацій. Вже здійснюють виплати 1200 грн від Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а незабаром можна буде отримати ще 2200 грн від Міжнародної організації з міграції.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 5 жовтня, у Лимані, Святогірську і Яровій Донецької області відновили виплату пенсій.

Центр протидії дезінформації при РНБО спростував основні фейки про отримання пенсій та грошової допомоги на деокупованих територіях.

Українські Національні Новини

Суспільство