zhiteli-izrayilyu-zavmerli-na-dvi-khvilini-v-pamyat-zhertv-golokostu

Жителі Ізраїлю завмерли на дві хвилини в пам'ять жертв Голокосту

 • 10314 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Жителі Ізраїлю, незалежно від того, де вони знаходяться, завмерли і двома хвилинами мовчання вшанували пам'ять жертв Голокосту - понад шість мільйонів євреїв, які стали жертвами геноциду в часи Другої світової війни, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Так, вранці в понеділок, 24 квітня, по всій країні пролунали сирени жалоби. За традицією, в цей день з першими звуками сирени в Ізраїлі на дві хвилини зупинився весь рух. Жителі країни, незалежно від того, де вони знаходяться, завмерли і двома хвилинами мовчання віддають данину пам'яті загиблим. В Ізраїлі також були закриті всі місця розваги, включаючи театри, кінотеатри і концертні зали.

Крім того, напередодні ввечері в музеї Яд-Вашем - меморіальному центрі Катастрофи в Єрусалимі - відбулася офіційна церемонія в пам'ять євреїв-жертв геноциду націонал-соціалістів. У заході брали участь президент Ізраїлю Реувен Рівлін і прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху.

Увечері в понеділок міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель (Sigmar Gabriel) покладе вінок в Залі пам'яті меморіалу Яд-Вашем. В цей же день колишній президент Німеччини Йоахім Гаук (Joahim Gauck) на запрошення президента Ізраїлю Реувен Рівлін візьме участь в пам'ятній церемонії на півночі Ізраїлю.

Як повідомляв УНН, речника Білого дому розкритикували за його заяву про Гітлера.

Українські Національні Новини

Новини Світу