zhitelka-lvivschini-11-rokiv-nezakonno-otrimuvala-zarplatu

Жителька Львівщини 11 років незаконно отримувала зарплату

 • 11198 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. У Стрию жінка одинадцять років незаконно отримувала зарплату на державному підприємстві. Про це УНН повідомили у прес-службі поліції Львівської області.

Правоохоронці викрили 41-річного посадовця, який 11 років незаконно виплачував зарплату своїй дружині.

Встановлено, що у листопаді 2005 року на роботу до державного підприємства, яким керував зловмисник, була оформлена його дружина. За вказівкою начальника підлеглі щомісяця вносити до табелів обліку завідомо неправдиві відомості про відпрацьований жінкою час, хоч вона фактично не виконували свої функціональні обов’язки.

Загалом за період з листопада 2005 року по червень 2016 року дружина посадовця незаконно отримала зарплату на загальну суму понад 390 тисяч гривень.

Наразі завершене досудове розслідування в межах кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За рішенням суду зловмисникові обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Відповідатиме за скоєне і дружина екс-керівника. Відносно неї відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство). Їй загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як повіодмляв УНН, у Києві затримали злочинців, які незаконно перепродали 31 квартиру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП