zhitelka-sumschini-vidkrila-vlasnu-pekarnyu-zavdyaki-peremozi-u-konkursi-vid-mkhp-gromadi

Жителька Сумщини відкрила власну пекарню завдяки перемозі у конкурсі від “МХП-Громаді”

 • 1770125 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Жителька смт Низи, що на Сумщині, Тетяна Міщенко отримала грант в рамках конкурсу “Роби своє” від благодійного фонду “МХП-Громаді” та відкрила власну мініпекарню-кондитерську. Про це повідомили у пресслужбі “МХП-Урожайна країна”, передає УНН.

Деталі

До участі в конкурсі Тетяна вже рік як займалася улюбленою справою – випіканням хліба та хлібобулочних виробів. Продукцію в невеликій кількості продавала в громаді, де проживала. З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України, в тому числі й в Сумський район, жінка продовжила свою діяльність, попри небезпеку, проблеми з сировиною та транспортним сполученням.

Невелике виробництво потребувало покращення, тож жінка вирішила взяти участь у конкурсі “Роби своє”. У результаті, за виграні кошти переможниця придбала сучасну хлібопекарську шафу. Це дало змогу швидше та в більших об’ємах виготовляти хлібобулочні вироби для населення. В майбутньому жінка планує збільшити кількість персоналу, розширити географію збуту продукції та вдосконалити рецептуру своїх виробів.

Про конкурс “Роби своє”

“Роби своє” - щорічний грантовий конкурс для бізнес-проєктів від благодійного фонду “МХП-Громаді”, започаткований за фінансової підтримки МХП у 2016 році. Конкурс реалізується у наступних областях: Вінницька, Черкаська, Дніпропетровська, Київська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Чернігівська, Сумська та Волинська області.

Цьогоріч 73 переможці “Роби своє” отримали гранти на загальну суму 6,2 млн грн.

Довідка

"МХП–Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу