zhitelku-luganschini-suditimut-za-provedennya-referendumu-za-lnr

Жительку Луганщини судитимуть за проведення "референдуму" за "ЛНР"

 • 9519 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. До суду направили обвинувальний акт за підозрою жительки Луганської області у проведенні "референдуму" на підтримку "ЛНР" у 2014 році. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області, передає УНН.

Так, було відкрито кримінальне провадження стосовно жительки Станично-Луганського району, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

За даними слідства, у травні 2014 року громадянка України спільно з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, надала добровільну згоду на участь у "референдумі" щодо підтримки "Акту про державну самостійність ЛНР" в одному з населених пунктів Станично-Луганського району.

"Згідно з відведеною їй роллю "члена виборчої комісії" в зазначеному "референдумі" обвинувачена здійснювала облік виборців, видавала "бюлетені" для голосування, брала участь у підрахунку голосів", - зазначили у прокуратурі.

Під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину, щиро розкаялася, а також активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників. Тож між нею та прокурором було укладено угоду про визнання винуватості.

На даний час обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості направлено до Біловодського районного суду Луганської області.

Нагадаємо, раніше двом депутатам у Луганській області повідомили про підозру за фактом участі в організації та проведенні "референдуму" на підтримку "ЛНР" у травні 2014 року. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП