zhiteltsi-luganschini-ogolosili-pidozru-v-organizatsiyi-referendumu-lnr

Жительці Луганщини оголосили підозру в організації референдуму "ЛНР"

 • 7714 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Жительці Луганської області оголосили про підозру за участь у проведенні незаконного "референдуму" щодо визнання державної самостійності "ЛНР". Про це повідомляє УНН  з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

"Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканки с. Олександрівка Новоайдарського району, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України)", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У минулому році СБУ затримала понад 50 бойовиків

За даними слідства, жінка в травні 2014 року спільно з іншими особами організувала у населеному пункті виборчу дільницю для проведення так званого "референдуму" щодо визнання державної самостійності "ЛНР".

"Перебуваючи на посаді члена дільничної "виборчої комісії", підозрювана вела та заповнювала списки виборців. Після проведення псевдореферендуму остання разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження та справи, передала "бюлетені" представникам так званої "Луганської народної республіки" для подальшого підрахунку та оголошення результатів", – розповіли у прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові засудили бойовика "ЛНР"

На сьогодні жінці оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Триває досудове розслідування.

Підозрюваній загрожує покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, бойовика "ДНР" засудили до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП