zhitelyam-kharkivschini-i-zhitomirschini-povernuli-svitlo-pislya-ataki-rf-u-kharkovi-avariyni-vidklyuchennya-ukrenergo

Жителям Харківщини і Житомирщини повернули світло, у Харкові аварійні відключення - Укренерго

 • 643642 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Жителям Житомирської та Харківської областей повернули енергопостачання після масованої атаки армії рф 9 березня, у Харкові зранку застосовуються аварійні відключення. Про це повідомили у НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Триває відновлення енергосистеми після 15 масованої ракетної атаки та 18 атаки дронами. У Житомирській та Харківській областях енергетики упродовж суботи повернули енергопостачання побутових споживачів. У Харкові зранку застосовуються аварійні відключення через перевантаження обладнання, що залишилося в роботі", - повідомили в Укренерго.

Продовжується робота над усуненням наслідків ракетних обстрілів 9 березня. 

Деталі

Загалом ситуація на ранок 12 березня наступна:

  • Споживання у порівнянні із минулими вихідними знизилося.
  • Обмеження: через мережеві обмеження при зростанні споживання упродовж дня можливі аварійні відключення на Харківщині. В інших регіонах обмеження енергоспоживання не застосовувалось, ліміти не доводились. Наявних в системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів. Діючі обмеження в регіонах – мережеві й викликані виключно пошкодженням енергетичної інфраструктури через масовані ворожі ракетні обстріли 9 березня.
  • Ремонти: тривають ремонтні роботи на всіх об’єктах «Укренерго», пошкоджених ворожими обстрілами. 

Доповнення

Внаслідок російських атак на підстанції «Укренерго», як повідомляється, прилетіло понад 200 ракет та дронів, завдавши важких пошкоджень обладнанню.

Українські Національні Новини

Суспільство