zhoden-chlen-nato-ne-bazhaye-vesti-peregovori-schodo-politiki-vidkritikh-dverey-z-rosiyeyu-posol-ssha

Жоден член НАТО не бажає вести переговори щодо політики відкритих дверей з Росією – посол США

 • 12389 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Всі члени Альянсу прихильні політиці відкритих дверей і не мають наміру обговорювати її. Про це сказала журналістам постійний представник США при НАТО, посол Джуліанна Сміт на брифінгу перед радою Росія-НАТО, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Під час наших попередніх консультацій і зустрічей з союзниками в Північноатлантичній раді та на інших форумах стало абсолютно ясно, що жоден з союзників всередині Альянсу НАТО не бажає зрушити з місця або вести переговори про що-небудь, що стосується політики відкритих дверей НАТО. Прихильність альянсів статті 10 Вашингтонського договору залишається твердою, і я не можу уявити собі жодного сценарію, в якому це обговорювалося б", — сказала посол.

Деталі

Її запитали про вимогу Росії денонсувати рішення Бухарестського саміту 2008 року.

"Саміт 2008 року був самітом, на якому Північноатлантичний союз зробив дуже тверду заяву про відкриті двері НАТО і конкретно говорив про розширення щодо України і Грузії, не про те, чи буде це, а про те, коли це станеться. Що стосується дебатів про майбутнє політики відкритих дверей НАТО. Дозвольте мені ще раз повторити, що ця тема приречена на невдачу, що не буде ніяких переговорів з приводу політики відкритих дверей НАТО", - підкреслила Сміт.

Доповнення

Напередодні в Женеві відбулися переговори делегацій США і Росії щодо "гарантій безпеки", який вимагає Москва.

Сьогодні заступник держсекретаря США Венді Шерман поінформувала Північноатлантичну раду про вчорашню дискусію з Росією.

Завтра, 12 січня, в Брюсселі планують провести засідання Ради Росія-НАТО.

Українські Національні Новини

Політика