zhodna-stolichna-likarnya-ne-zabezpechena-na-100-zasobami-individualnogo-zakhistu

Жодна столична лікарня не забезпечена на 100% засобами індивідуального захисту

 • 14318 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Жодна столична лікарня не забезпечена на 100% засобами індивідуального захисту: загальний рівень укомплектованості деяких закладів критично низький. Про це свідчать дані КМУ, передає УНН.

Так, відсоток забезпечення ЗІЗ у деяких лікарнях міста становить: всього 44% - "Київський міський центр радіаційного захисту населення міста Києва від наслідків Чорнобильської катастрофи", 49% - "Київська міська клінічна лікарня №8", 55% - "Київська міська клінічна лікарня №18".

Найбільш кричуща ситуація у "Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги". Там рівень забезпечення ЗІЗ складає всього 5,7%.

Загалом, на 100% ЗІЗ не забезпечена жодна столична лікарня.

Медичним обладнанням для боротьби з коронавірусом не забезпечена кожна друга лікарня Києва. Мова, зокрема, про "Київську міську дитячу інфекційну лікарню" (66%), "Київську міську клінічну лікарню №18" (40%), "Київський міський пологовий будинок №3" (66%) та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ковідний" колапс у столичній лікарні: медики без сну, а пацієнти - у коридорах.

Складною є також ситуація і з забезпеченістю персоналом у міських лікарнях Києва. Левова частка з них забезпечена працівниками лише на 75%. Мова про "Київську міську клінічну лікарню №3", "Київську міську клінічну лікарню №8", "Київську міську клінічну лікарню №6", "Київську міську клінічну лікарню №17" та інші.

У кількісному вираженні у київських лікарнях у дефіциті 2 тис. літрів антисептика, 77 тис. респіраторів, 40 тис. масок багаторазових, 219 тис. масок одноразових, 251 тис. рукавичок, 62 тис. халатів ізоляційних, 122 тис. костюмів біозахисту, 18 ШВЛів, 12 кисневих апаратур.

Нагадаємо, мер Києва Кличко днями запевняв у тому, що "ковід"-лікарні у місті забезпечені усім необхідним.

Також нагадаємо, що Київ та Львів є містами з найбільшим приростом нових ковід-хворих за добу. Серед районів столиці за показниками захворюваності лідирує Дарницький.

Українські Національні Новини

Політика