zhodnikh-oznak-perekrittya-kordonu-ukrayinski-prikordonniki-pro-zayavi-lukashenka

Жодних ознак перекриття кордону: українські прикордонники про заяви Лукашенка

 • 25678 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Жодних ознак, які б свідчили про перекриття кордону Республікою Білорусь з України, як це повідомлялося з посиланням на заяву Олександра Лукашенка, не спостерігається. Однак, білоруська сторона посилила охорону кордону, але, ймовірно, на тлі святкування в країні Дня Республіки, як це буває зазвичай. Таку заяву поширили в Держприкордонслужбі України у суботу, 3 липня, передає УНН.

Цитата:

"Минулої доби суттєвих змін обстановки чи зменшення пропускних операцій на кордоні України з Республікою Білорусь не спостерігалося... У пропускних операція жодних ознак, які б свідчили про перекриття кордону, як це повідомляли ЗМІ з посиланням на Олександра Лукашенка, не спостерігається", - вказали у ДПСУ.

Деталі

Українське прикордонне відомство при цьому вказало, що вчора ввечері оперативні чергові Житомирського та Чернігівського прикордонних загонів отримали інформацію від чергових суміжних органів охорони кордону Республіки Білорусь, що ці органи з 20:00 2 липня перейшли на посилену охорону кордону.

"Варто наголосити, що таке посилення – це звична практика під час святкування різних визначних дат, а сьогодні в Білорусі відзначають День Республіки", - зауважили у ДПСУ.

Зазначається, що минулої доби на в’їзд в Україну з Білорусі пропущено майже 2000 осіб, а у зворотному напрямку – понад 1700 осіб.

"Ці показники вищі ніж середньодобові за минулий місяць, що, ймовірно, пов’язано з вихідними. Сьогодні також спостерігається доволі ритмічний рух через пункти пропуску на цій ділянці", - вказали у Держприкордонслужбі.

Що сталося

У п’ятницю, 2 липня, стало відомо, що Лукашенко наказав повністю закрити кордон Білорусі з Україною, намагаючись перекрити, як він називає, "приплив зброї". Українська сторона наразі не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі.

Українські Національні Новини

Політика