zhodnikh-uskladnen-ya-ne-vidchuvayu-pershiy-schepleniy-vid-covid-19-medik-z-cherkaschini

Жодних ускладнень я не відчуваю: перший щеплений від COVID-19 медик з Черкащини

 • 11853 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Лікар Черкаської обласної лікарні Євген Горенко, який сьогодні перший в Україні вакцинувався від COVID-19, розповів, що ніяких ускладнень не відчуває та почувається добре. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Черкаської ОДА.

Цитата:

"У мене часто питають, чи потрібне вакцинування. Вакцинування наразі є одним із маркерів цивілізованої людини. Для того, щоб вакцина мала позитивний ефект на певній території, треба, щоб було провакциновано як мінімум 50% населення", – сказав Горенко.

Деталі

Медик наголошує, що нічого страшного у вакцинації немає.

"Ніяких ускладнень я не відчуваю. Почуваюся добре. На момент ін’єкції нічого не відчував, крім проведення ін’єкції", – розповів Євген.

За його словами, перед згодою вакцинації кожному медику та працівнику медичного закладу розповіли про протипоказання. Не можна проводити вакцинацію на ковід, якщо людина хворіє на будь-які інфекційні захворювання, схильна до алергічних реакцій, немовлятам менше 2 кілограмів, вагітним жінкам.

Окрім того лікарка мобільної бригади Людмила Доценко зазначила, що перші 5 вакцинованих на Черкащині почуваються добре.

"Температура нормальна, стан задовільний. Ми працюємо над тим, щоб черкащани мали власний імунітет від COVID-19. Сьогодні їх буде сто у нашій області. Я запрошую вас усіх провести щеплення. Адже це єдиний шанс залишатися здоровим", – сказла Доценко.

Головна санітарна лікарка Черкаської області Людмила Кравченко говорить, що вакцина, яку вчора завезли в Україну, схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Дозвіл на її використання надали у понад 50 країн світу, зокрема Великобританія, Європейський Союз та Індія.

Що було раніше

Черкаська область першою з регіонів України отримала вакцину від коронавірусу - загалом 16 200 з отриманих пів мільйона доз вакцини Oxford/AstraZeneca.

Так, першим щеплення отримав лікар із Черкас - вакциною Oxford/AstraZeneca.

Доповнення

В Україну 23 лютого прибула перша партія вакцин від коронавірусу. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул — Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. Однак, вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Українські Національні Новини

Суспільство