zhodnogo-vipadku-zakhvoryuvannya-covid-19-pravozakhisniki-zaklikali-turkmenistan-oprilyudniti-statistiku

Жодного випадку захворювання на COVID-19: правозахисники закликали Туркменістан оприлюднити статистику

 • 17435 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Влада Туркменістану "ставить під загрозу практику охорони здоров'я, заперечуючи явну спалах коронавируса", вважають експерти Human Rights Watch (HRW). Правозахисна організація оприлюднила відповідну заяву, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Офіційні особи стверджують, що (в країні. - ред.) немає випадків COVID-19, змушують мовчати працівників охорони здоров'я і не сприяють соціальному дистанціюванню і іншим профілактичним заходам", - пише видання.

Правозахисники закликали владу країни зібрати і оприлюднити дані про хворих, зробити тестування широко доступними і "припинити цензуру по відношенню до працівників охорони здоров'я".

Так, Туркменістан - єдина держава в Центральній Азії, яке продовжує наполягати на відсутності в країні випадків інфікування вірусом нового типу. У лютому - березні Ашхабад закрив кордони з Іраном, а потім з Афганістаном і з іншими сусідніми державами, свого часу входили до складу СРСР.

Відзначається, що влада регулярно проводила дезінфекцію громадського транспорту, а на початку квітня ввели обмеження на святкування весіль і ювілеїв: число їх учасників не повинно було перевищувати 200 осіб.

Нагадаємо, в Україні на 8:45 27 червня зафіксовано вже понад 42 тисяч випадків коронавірусного захворювання COVID-19, за добу - ще 948 нових хворих, що менше, ніж на добу раніше.

Українські Національні Новини

Новини Світу