zhovti-zhileti-tisha-v-parizhi-i-areshti-v-amyeni

"Жовті жилети": тиша в Парижі і арешти в Ам'єні

 • 10021 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Сьогодні, 29 грудня, сьомий вікенд протестів "жовтих жилетів" у Франції, повідомляє УНН з посиланням на СNews.

У центрі Парижа місцева влада посилили охорону правопорядку. Однак протестуючих практично не було. У той же час повідомляється, що "жовті жилети" частково перекривали рух на деяких трасах зокрема в напрямку міста Нарбонн, а також комун Шанас, Боллен і міст Оранж, Тулон та Марсель.

Повідомляється також, що в Ам'єні не менше десятка "жовтих жилетів" були затримані за підозрою в наявності у них зброї або предметів, які можуть бути використані в якості зброї.

Найактивніший мітинг "жовтих жилетів" розгорнувся 29 грудня у Марселі - біля Тріумфальної арки зібралося не менше тисячі учасників протестів для того щоб послухати лідерів місцевого руху за зниження податків.

Нагадаємо, шоста хвиля протестів "жовтих жилетів" 22 грудня відбулася з меншим числом учасників, проте все одно викликала заворушення в столиці і провінції.

Число жертв протестів "жовтих жилетів" у Франції досягло 10 осіб. Всього за час протестів, учасники яких спочатку виступали проти підвищення податку на бензин і дизельне паливо, постраждали вже близько 3 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу