zhozep-borrel-ursula-fon-der-lyayen-z-volodimirom-zelenskim-vidvidali-buchu

Жозеп Боррель, Урсула фон дер Ляєн з Володимиром Зеленським відвідали Бучу

 • 261522 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Під час свого нічного звернення Президент України Володимир Зеленський розповів, як відвідав Бучу з високопосадовцями ЄС. Про це повідомляє УНН.

Цитата

"Усі сили світу будуть спрямовані на те, щоб встановити похвилинно, хто й що робив, хто і які накази віддавав. Звідки ракета, хто її перевозив, від кого пролунала команда і як цей удар був погоджений. Відповідальність неминуча.

Говорив сьогодні про це з представниками Євросоюзу, які прибули в Київ. З Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і керівником європейської дипломатії Жозепом Боррелем.

Протягом дня вони відвідали Бучу й на власні очі побачили наслідки окупації. Побачили, скільки людей вбили російські військові. Я ціную готовність Євросоюзу надати необхідну фінансову й технічну допомогу для документування та розслідування російських злочинів. Вдячний пані Президентці Єврокомісії за особисту залученість та сприяння у створенні спільної слідчої групи для встановлення повної правди про скоєне російськими окупантами та притягнення до відповідальності всіх винних", - розповів Президент.

Деталі

Суверен також подякував за фінансову підтримку – мільярд євро на зброю. Разом з тим, домовилися ще про 500 мільйонів євро на оборонні потреби.

Нагадаємо

російські пропагандисти так поспішали перекласти відповідальність на українські сили, що випадково видали винуватість росії - Зеленський

Українські Національні Новини

Політика