zhurnalist-bellingcat-poobitsyav-opublikuvati-vidomosti-pro-zagadkovi-smerti-do-yakikh-prichetna-fsb-rf

Журналіст Bellingcat пообіцяв опублікувати відомості про загадкові смерті, до яких причетна ФСБ РФ

 • 21632 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Журналіст групи Bellingcat пообіцяв опублікувати відомості про загадкові смерті, до яких можуть бути причетні співробітники ФСБ. Про це УНН повідомляє з посиланням на Ехо Москви.

Журналіст Христо Грозев зазначив, що мова йде про фігурантів його журналістського розслідування, в якому названі імена тих, хто, як стверджується в публікації, причетний до отруєння політика Олексія Навального.

Напередодні Христо погрожував оприлюднити таблицю з інформацією про пересування ймовірних учасників операції по отруєнню Олексія Навального. У ній зібрані всі дати поїздок, пункти відбуття і призначення, в деяких випадках вказані номери рейсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навальний заявив, що зателефонував своєму вбивці, і той "у всьому зізнався"

Як повідомляв УНН, російському опозиціонеру Олексію Навальному стало погано 20 серпня у час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. Він знаходився в комі. Омські лікарі провели ряд аналізів і прийшли до висновку, що подія не є отруєнням. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини. Після цього його ввели у штучну кому.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок", а вже 7 вересня опозиціонера вивели з коми.

23 вересня Навальний був виписаний зі стаціонару берлінської клініки "Шаріте", де він провів 32 дні.

Експерти в Німеччині, а потім і інших країнах також прийшли до висновку, що Навальний був отруєний речовиною з групи "Новачок". Країни ЄС закликали Москву провести розслідування того, чого сталося. Вони також ввели санкції проти російських чиновників, які, на їхню думку, могли бути причетні до замаху на Навального.

Українські Національні Новини

Новини Світу