zhurnalista-nevzorova-v-rf-zasudzheno-do-8-rokiv-za-poshirennya-feykiv-pro-rosiysku-armiyu

Журналіста Невзорова в рф засуджено до 8 років за поширення "фейків" про російську армію

 • 961999 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Басманний суд Москви 1 лютого заочно засудив Олександра Невзорова до восьми років колонії загального режиму. Йому також заборонили адмініструвати інтернет-ресурси на чотири роки. Журналіста визнали винним за статтею про фейки щодо російської армії у зв'язку з його публікаціями про злочини російських військових в українських містах Маріуполь та Буча, повідомляє "Радио Свобода", пише УНН.

Деталі

Напередодні під час дебатів звинувачення просило призначити йому дев'ять років колонії.

За версією слідства, з початку березня до кінця травня Невзоров, перебуваючи за межами росії, у своїх телеграм-каналі, ютуб-каналі та інстаграмі публікував тексти та ролики із "завідомо неправдивою інформацією" про події в Маріуполі та Бучі після початку війни. Завыдомо неправдивою російська влада вважає будь-яку інформацію, що суперечить офіційним повідомленням Міноборони рф.

22 квітня журналіста в рф визнали "іноземним агентом", а 29-го — оголосили у розшук у кримінальній справі. 6 травня Невзорова заочно заарештував суд.

Доповнення

Олександр Невзоров перебуває за кордоном. У росії колишній телеведучий, депутат Держдуми та довірена особа володимира путіна, став одним із перших обвинувачених за статтею про фейки, яку внесли до Кримінального кодексу рф невдовзі після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну. 

Українські Національні Новини

Новини Світу