zhurnalisti-vstanovili-osobu-rosiyskogo-viyskovogo-z-rozsliduvannya-nyt-pro-masoviy-rozstril-meshkantsiv-buchi

Журналісти встановили особу російського військового з розслідування NYT про масовий розстріл мешканців Бучі

 • 462398 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Російське незалежне інтернет-видання «Важливі історії» повідомляє, що встановило особу російського військового з розслідування The New York Times про масовий розстріл жителів Бучі, пише УНН.

Деталі

Так, 20 травня газета The New York Times опублікувала матеріал, у якому розповіла про розстріл дев'яти мешканців української Бучі російськими військовими: знайдених в одному з будинків чоловіків допитали і, відвівши у двір будівлі неподалік, розстріляли (вижив лише один).

Статтю, зокрема, супроводжують кадри з камери відеоспостереження, яка розташована через дорогу від місця страти. На ній – російські десантники, що стоять на вулиці.

Журналісти стверджують, що їм удалося ідентифікувати одного з військових.

Так, з великою ймовірністю на фото NYT стоїть 37-річний Чингіз Атантаєв. На це вказують ресурси розпізнавання осіб, і зібрані журналістами деталі його біографії.

Як повідомляється, Атантаєв уродженець Магадана, проте вже багато років живе у Пскові. Там дислоковані 104 та 234 десантно-штурмові полиці (в/ч 32515 та в/ч 74268 відповідно), які, за повідомленням NYT, займалися зачисткою Бучі.

Ідентифікацію Атантаєва також підтвердив керівник розслідувальної групи Bellingcat Христо Грозєв.

Can confirm this identification by @istories_media of one of the Pskov paratroopers from the @nytimes video. We did in in a different way but reached the same conclusion. https://t.co/BKPx1xLV4k

— Christo Grozev (@christogrozev) May 21, 2022

Нагадаємо

У Бучі, під Києвом, яка була тимчасово зайнята російськими військами після вторгнення Росії, виявили тіла 412 загиблих і померлих жителів, після відходу звідти окупантів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП