zhurnalisti-vstanovili-osobu-viyskovogo-rf-iz-video-cnn-pro-vbivstvo-mirnikh-zhiteliv-pid-kiyevom

Журналісти встановили особу військового рф із відео CNN про вбивство мирних жителів під Києвом

 • 231116 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Журналісти російського інтернет-видання «Важливі історії» вважають, що встановили особу російського військового із сюжету CNN, який може бути причетний до вбивства мирних жителів під Києвом, пише УНН.

Деталі

Так, 12 травня телеканал CNN опублікував відео, на якому п'ятеро російських військових біля автосалону на околиці Києва оглядають двох беззбройних мирних жителів. Цивільних відпускають, але двоє військових убивають їх пострілами в спину.

«Важливі історії» стверджують, що один із цих п'ятьох російських солдатів — 29-річний Дмитро Лапшаков. Його обличчя потрапило на відеокамери в автосалоні, поряд із яким сталося вбивство.

Судячи з відео, Лапшаков був у офісі автосалону, разом з іншими військовими рився у чужих речах, пив знайдений на місці алкоголь. Саме він розбив одну з камер спостереження автоматом. Проте, як зазначається, відео CNN не дозволяє встановити, чи був Лапшаков одним із військових, які застрелили мирних громадян.

На сторінці Лапшакова в «Однокласниках» зазначено, що він народився в селі Нижній Цасучей Забайкальського краю, а проживає в Піщанці — селищі у складі міста Чіта.

Раніше

Українські журналісти опублікували ролик про російських солдатів, які могли бути причетні до інших військових злочинів росії під Києвом. Вони показали зокрема список військових, у якому є і Дмитро Лапшаков. Судячи з опублікованого документу, Лапшаков — старший сержант, служить у військовій частині 21250-Б, його посада — механік, водій танка.

Українські Національні Новини

Суспільство