zi-sposterigachem-obsye-yakiy-viddav-viyskove-vitannya-boyoviku-vedetsya-vikhovna-robota

Зі спостерігачем ОБСЄ, який віддав військове вітання бойовику, ведеться виховна робота

 • 23547 переглядiв

КИЇВ. 27 листопад. УНН. Обійми між спостерігачем ОБСЄ та чоловіком у військовій формі не є висловленням підтримки бойовикам. Зі спостерігачем ведеться виховна робота. Про це УНН повідомили у прес-службі СММ ОБСЄ.

"З відеоматеріалів видно, як спостерігач припустився необачності (з цього приводу ведеться внутрішня робота з метою недопущення її повторення). Шкода, що вся увага була прикута до цього механічного жесту. Це був мимовільний жест, притаманний для багатьох людей, які раніше служили в збройних силах; він у жодному разі не свідчить про схвалення або навіть прихильність до будь-якої позиції чи точки зору. Він, звичайно, не повинен відволікати увагу від тієї важливої роботи, яку виконують спостерігач і його колеги", - заявили у прес-службі.

Також у СММ ОБСЄ відмітили, що чоловік, з яким вітається спостерігач Організації, не є бойовиком. Він є членом організації, яка займається ексгумацію, передачею тіл та обміном полонених та затриманих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ підтвердило передачу бойовиками тіл бійців ЗСУ на Луганщині

"Чоловік, з яким вітається спостерігач СMM, є членом організації, що займається ексгумацією, передачею тіл та обміном полоненими/затриманими. Спостерігач Місії співпрацює з цією особою та організацією з 2015 року задля того, щоб затримані учасники бойових дій могли повернутися додому або щоби скорботна родина могла хоча б частково примиритися зі втратою рідної людини", - повідомили в ОБСЄ.

Нагадаємо, німецького журналіста Джуліана Рьопке (Julian Röpckе) обурила поведінка спостерігача СММ ОБСЄ, який потиснув руку та віддав військове вітання нібито бойовику "ЛНР" під час передачі тіл українських бійців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП