zima-blizko-ekspert-rozpoviv-chogo-ochikuvati-mistam-iz-nayvischimi-tarifami

Зима близько: експерт розповів, чого очікувати містам із найвищими тарифами

 • 18767 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Серед міст із найвищими тарифами взимку минулого року опинились Дніпро, Суми, Рівне, Луцьк, Тернопіль, а закрив п’ятірку антирейтингу серед обласних центрів – Чернігів. Цієї ж зими всім містам України варто приготуватись до того, що тарифи стануть ще вищими. Про це УНН розповів політичний експерт Кирило Молчанов.

"Все просто – містам треба чекати на чергове підвищення тарифів. З 1 вересня НАК Нафтогаз підняв ціни на газ на 50% для населення, значить і постачальник газу у тому ж Чернігові (ЧернігівгазЗбут, - ред.), наприклад, підніме. Якщо минулого року була постанова уряду про розграничні тарифи, то зараз її зняли – у нас ринок газу, ринок електроенергії", - пояснив він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Мер Чернігова задекларував 1,5 мільйони гривень за вересень

Кирило Молчанов вважає, що підняття світових цін на енергоносії також стане ще одним виправданням для Уряду та місцевих постачальників для підвищення тарифів. Він також зазначив, що головна відповідальність за високі тарифи Чернігова та інших обласних центрів України лежить на міській владі.

"Про високі тарифи треба у міської влади питати й енергетичних компаній, які у їх підпорядкуванні працюють. Але я знаю, як вони можуть "об’єктивно" пояснювати такі зависокі тарифи: що, мовляв, у Чернігові дуже зношені мережі, а де вони не зношені?", - пояснив експерт.

Кирило Молчанов резюмує, що у мешканців Чернігова та інших міст із високими тарифами є два сценарії: або змінювати місцеву владу, або ж готуватися до зими з ще вищими тарифами.

"Є варіант обрати іншу місцеву владу, або ж готуватися до зими з чинною владою і ще більшими тарифами. А вони цьогоріч будуть набагато вищими", - запевнив він.

Нагадаємо, чинний мер Чернігова Атрошенко оголосив про свій намір балотуватись на другий термін на місцевих виборах-2020.

За інформацією аналітичного порталу "Слово і діло", мер Чернігова обіцяв знизити вартість опалення житлових будинків вдвічі, але за час своєї каденції так і не виконав цю обіцянку – у Чернігові одні з найвищих тарифів на теплопостачання в Україні.

Українські Національні Новини

Економіка