zima-bude-nadskladnoyu-u-kabmini-rozpovili-scho-bude-z-opalyuvalnim-sezonom-tsogo-roku

Без відчинених вікон взимку: у Кабміні розповіли про майбутній опалювальний сезон

 • 229037 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Опалювальний сезон 2022-2023 в Україні розпочнеться вчасно, але людей закликали відвикати від  відчинених вікон взимку. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у Facebook, передає УНН.

Деталі

"Очевидно, що ця зима буде надскладною. Головне – ми маємо захистити кожного українця та обігріти його помешкання. Тарифи на тепло не зміняться! Ми забезпечимо їхню стабільність. Опалювальний сезон почнеться вчасно. Для цього в нас є всі передумови. Але ми маємо відвикнути жити взимку з відкритими вікнами та обігрівати вулицю", – заявив Чернишов.

За його словами, оптимальна температура в оселі має коливатися в межах 18-20 градусів, але в жодному разі не нижче 16 градусів. Головне завдання, на думку міністра, - забезпечити безперервність тепла.

Нагадаємо 

Україна звершила опалювальний сезон із майже 9 млрд кубометрів газу у підземних сховищах. До кінця жовтня маємо накопити у ПСГ близько 17 млрд кубометрів газу. 

Кабінет міністрів України створив штаб з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 років під час воєнного стану.

Українські Національні Новини

Суспільство